Aleksandra Gačević

Diplomirani ekonomista

Aleksandra Gačević

Digitalna pčelica u potrazi za novim načinima na koje može steći, kombinovati i podijeliti znanja iz ekonomije i informacionih tehnologija. Zaljubljenik u digitalne priče i tehnologije koje naš život čine boljim.


linkedin profil

Kao studentkinja Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije, ali i starija sestra jednog devetogodišnjaka, Aleksandra je željela da pomogne svom bratu da vrijeme koje svakog dana troši na internetu njemu bude korisnije. Sa motivom da stvara umjesto da konzumira sadržaj, istražujući prostranstva interneta otkrila je alat Scratch i tako promijenila njegovo razumijevanje interenta.

Predavači
Photo by Ryan Wallace on Unsplash

Kao učenica Gimnazije „Slobodan Škerović“ nagrađena je knjigom od strane Zavoda za školstvo Crne Gore „u znak podrške za dalje bavljenje pitanjima obrazovanja i mladih“. Tokom osnovnih studija proglašena je najaktivnijom studentkinjom Crne Gore, na takmičenju FDES prema izboru predstavnika Ministarstva prosvjete i svih univerziteta Crne Gore.

Kao višegodišnji volonter, Aleksandra je radila sa djecom u Američkom uglu kao tutor Engleskog jezika. Takođe, u Studentskom Biznis Centru je kroz brojne projekte bila koordinator aktivnosti u oblasti tehnologija, inovacija, obrazovanja i preduzetništva. Bila je i mentor studentima i učenicima srednjih škola u Crnoj Gori i zemljama regiona: Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

Tokom jednogodišnjeg stručnog usavršavanja u Njemačkoj, radila je za jednu od najvećih svjetskih firmi u oblasti informacionih tehnologija – Fujitsu. Kao učesnica kulturnog programa razmjene, radila je i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Aleksandra je i diplomirani ekonomista, pa je tokom posljednje godine studija na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis bila uključena u nastavu na predmetu Međunarodni marketing. Studentkinja je međunarodnih akademskih magistarskih studija EMOS.

Radila je i kao konsultant za Ujedinjene nacije u Crnoj Gori.