Kurs Scratch

Scratch je alat osmišljen od Američkog MIT-a, to je jedan od prvih grafičkih programskih jezika namjenjenih edukaciji djece.

Raditi u Scratch-u je zabavno jer se programiranje uči kroz pravljenje igrica i tako korak po korak se usvajaju principi i logika programiranja. Ovaj program omogućava pravljenje kreativnih priča, igrica i animacija.

Pravljenjem igrica i animacija, deca uče osnove logike programiranja, bez učenja komplikovane sintakse standardnih programskih jezika. Koriste vizuelne komponente koje se sklapaju slično lego blokovima.


U ponudi su dva Scratch kursa.


Scratch

Osnovni nivo

Kroz formu igre polaznici će savladati osnove programiranja koristeći Scratch kao alat. Svakom igricom se predstavlja jedan ili više programerskih koncepata i Scratch funkcionalnosti.


Više o kursu


Scratch

Napredni nivo

Napredni kurs Scratch programiranja je namijenjen polaznicima koji su savladali osnovni nivo Scratch programiranja. Uz zadržavanje istih principa rada kao na osnovnom kursu, polaznici će upoznati naprednije koncepte programiranja.


Više o kursu


Scratch

Online - Osnovni nivo

Digitalna Akademija vam je daleko? Ili prosto vašem djetetu odgovara rad u sopstvenom ritmu, od kuće? Za Vas smo osmislili poseban kurs, fokusiran na programiranje.


Više o kursu
Milka

Milka

Andrijina mama

Oduševljena sam kursom i pedagoškim pristupom. Sve pohvale za iskusne i vrijedne profesorice. Moj sin je prezadovoljan.

Snežana

Snežana

Markova i Lukina mama

Ne samo da su savladali Scratch već je Digitalna Akademija pokrenula lavinu kreativnosti, drugačijeg pogleda i motivisanosti kod mojih sinova. Ispunjenje koje moji sinovi dobijaju stvarajući nešto svoje sopstveno je neprocjenjivo.

Valentina

Valentina

Jovanina i Ksenijina mama

Moje ćerke su bile oduševljene osnovnim Scratch kursom, nakon toga su nastavila da uče programiranje kroz napredni kurs. Zavoljele su programiranje i dobile dodatno samopouzdanje.