Kurs App Inventor

App Inventor je inovativni alat kojim se prave aplikacije za mobilne telefone (Android), čija je namjena da olakša uvod u programiranje i pravljenje aplikacija, pretvarajući kompleksne tekstualne programske cjeline u vizualni blok komponente (veoma slične Scratch-u).

Sa preko 400.000 jedinstvenih mjesečno aktivnih korisnika koji dolaze iz 195 zemalja i preko 22 miliona stvorenih aplikacija, MIT App Inventor mijenja način na koji svijet stvara aplikacije i načina na koji mladi uče o programiranju.


U ponudi su dva App Inventor kursa.


App Inventor

Osnovni nivo

Kroz formu igre polaznici će savladati osnove programiranja koristeći App inventor kao alat. Kreiraće upotrebljive aplikacije za mobilne telefone.


Više o kursu


App Inventor

Napredni nivo

Na naprednom nivou, dublje upoznajemo App inventor i pravimo komplikovanije aplikacije. Akcenat je na daljem usvajanju programerskih vještina i samostalnosti u izradi zadataka.


Više o kursu
Milka

Milka

Andrijina mama

Oduševljena sam kursom i pedagoškim pristupom. Sve pohvale za iskusne i vrijedne profesorice. Moj sin je prezadovoljan.

Snežana

Snežana

Markova i Lukina mama

Ne samo da su savladali Scratch već je Digitalna Akademija pokrenula lavinu kreativnosti, drugačijeg pogleda i motivisanosti kod mojih sinova. Ispunjenje koje moji sinovi dobijaju stvarajući nešto svoje sopstveno je neprocjenjivo.

Valentina

Valentina

Jovanina i Ksenijina mama

Moje ćerke su bile oduševljene osnovnim Scratch kursom, nakon toga su nastavila da uče programiranje kroz napredni kurs. Zavoljele su programiranje i dobile dodatno samopouzdanje.