Aktuelno

20. May 2020.

Realizovane tri tematske video igre

Tri edukativne, tematske, kompjuterske igrice kroz koje možete učiti o javnoj upravi na drukčiji i zabavan način realizovane kroz projekat “JUFU”

“Često želimo da učestvujemo u kreiranju nekih strategija ili politika koje nam boje svakodnevni život, ali nekada nam taj pojam izgleda kao začarano kraljevstvo do koga je nemoguće doći i da moramo steći supermoći i alate da ga osvojimo. Upravo zato što u samom gradu ili u cijeloj državi postoji puno javnih službi, pravila i institucija koje određuju kako možemo da ostvarimo neko svoje pravo. Zato je veoma važno da znamo ta pravila kako bismo se levelovali u ovoj igrici, a zapravo u stvarnom životu.” (Projekat "Javna uprava, funkcionalna uprava - JUFU, Javni poziv, Centar za mlade “Proactive”)

Projekat “Javna uprava, funkcionalna uprava - JUFU” u organizaciji Centra za mlade “Proactive” i podršku Ministarstva javne uprave Crne Gore, u kome je DigitalBee “Digitalna Akademija” bio uključen kao partner je realizovan.

Razvijene su tri edukativne, tematske, kompjuterske igrice kroz koje možete učiti o javnoj upravi na drukčiji i zabavan način, ali i o ućešću mladih i građana.

Tri odabrana tima podgoričkih srednjoškolaca: Pingvini, Pakleni mašinci i LIMA su uz našu mentorsku pomoć realizovali 3 igrice.

Zaigrajte, Naučite, Uživajte i Učestvujte :)

1.PETNITE

Realizovane tri tematske video igre

Igraj igru

2.RADNA GRUPA KOJA KIDA

Realizovane tri tematske video igre

Igraj igru

3.LIGA LEGENDI JAVNE RASPRAVE

Realizovane tri tematske video igre

Igraj igru


Aktuelno